Fysik

Spaltning af hydrogenperoxid

17. september 2013 af Monalisa1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

8 mL 3% H2O2, en spatelfuld KL(katalysator) gassprøjte

hydrogenperoxid spaltes til vand og ilt? hvordan skriver jeg reaktionen ? er H2Oikke afstemt?

1 mol gas har volumen ca: 24 L(afhænger af tryk og temperatur) hvor mange mol gas dannes der når hydrogenperoxid spaltes?

kan ikke forstå hvilken formel og hvad det er jeg skal? er det P+V= N*R*T jeg skal bruge? eller er det n=P+V divideret med r+t

?

skal afleveret på fredag, så vil gerne have lidt hjælp, og ikke kun beregingen, vil gerne forstå kemi/fysik, har nemlig meget svært ved det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. september 2013 af mathon

8 mL 3% H2O2, en spatelfuld KClO3 (katalysator) gassprøjte

hydrogenperoxid spaltes til vand og ilt? hvordan skriver jeg reaktionen ? er H2Oikke afstemt?

.

                            2 H2O2 (aq)   --->   2 H2O (l)   +   O2 (g)

..................

et stof - i denne sammenhæng - kan ikke være afstemt,
men en reaktion kan være afstemt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2013 af mathon

densiteten af 3% H2O2 er ca. 1,0 g/mL

8 mL har derfor massen 8 g hvoraf
0,03 • (8 g) = 0,24 g  er ren H2O2.

.                                         2 H2O2 (aq)   --->   2 H2O (l)   +   O2 (g)
  reaktionsmængder           2 mol                                        1 mol
                                           68,02 g                                     1 mol
                                           1 g                                       0,014702 mol
                                           0,24 g                                   0,003528 mol

1 mol O2 fylder 24 L
0,003528 mol O2 fylder 0,003528 • (24 L) = 0,084672 L O2

                                          


Skriv et svar til: Spaltning af hydrogenperoxid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.