Matematik

Hjælp til gåde!

17. september 2013 af Ripme (Slettet) - Niveau: 10. klasse

I en mose er der gravet 1000 kg tørv, med et vandindhold på 90%.

Efter en vis tid er vandindholdet sunket til 80%

Hvad vejer tørverne nu? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Benyt den første oplysning til at beregne massen af tørstoffet i tørvene. Når vandindholdet er sunket til 80%, må tørstoffet så udgøre 20% af tørvenes samlede masse.


Svar #2
17. september 2013 af Ripme (Slettet)

Så skal jeg forstå det som 1000*90/80 = 888.88 kg?? eller er der eventuelt en ligning for det? 


Svar #3
17. september 2013 af Ripme (Slettet)

#1
 

Benyt den første oplysning til at beregne massen af tørstoffet i tørvene. Når vandindholdet er sunket til 80%, må tørstoffet så udgøre 20% af tørvenes samlede masse.

Så skal jeg forstå det som 1000*90/80 = 888.88 kg?? eller er der eventuelt en ligning for det?


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2 - #3

Jeg forstår ikke, hvad du laver der.

Når 90% af de 1000 kg tørv er vand, er de 10% da tørstof. Dvs. at tørstoffet vejer 1000kg · 10% = 100kg.

Når vandindholdet er sunket til 80% udgør de 100kg tørstof nu 20% af tørvenes samlede vægt. Tørvene vejer da

(100kg / 20%) · 100% = ....


Svar #5
17. september 2013 af Ripme (Slettet)

#4
 

#2 - #3

Jeg forstår ikke, hvad du laver der.

Når 90% af de 1000 kg tørv er vand, er de 10% da tørstof. Dvs. at tørstoffet vejer 1000kg · 10% = 100kg.

Når vandindholdet er sunket til 80% udgør de 100kg tørstof nu 20% af tørvenes samlede vægt. Tørvene vejer da

(100kg / 20%) · 100% = ....

Hmmm min sans for matematik er ikke så stærk, så bær lidt over med mig, men jeg er med på den første del, men ikke den sidste. 


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Når man kender 20% af noget, finder man 1% ved at dividere med 20, og så finder man 100% (det hele) ved at gange med 100.

Man udnytter, at mængden af tørstof ikke forandres, når vandindholdet ændres.


Svar #7
17. september 2013 af Ripme (Slettet)

#6

#5

Når man kender 20% af noget, finder man 1% ved at dividere med 20, og så finder man 100% (det hele) ved at gange med 100.

Man udnytter, at mængden af tørstof ikke forandres, når vandindholdet ændres.

Så tørvene vejer 500 kg Mange tak for hjælpen! :D 


Skriv et svar til: Hjælp til gåde!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.