Matematik

Elforbrug

30. oktober 2005 af FaithBurner (Slettet)
Hos et elselskab kan man ved betaling af sit årlige elforbrug vælge imellem

a) 94,6 øre/kWh og
b) 0,67 kr./kWh samt en årlig afgift på 582 kr.

For hvilket forbrug var a) dyrere end b)?

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2005 af 2835 (Slettet)

opstil to ligninger:

a: y = 94,6x
b: y = 67,0x+582

find ud af hvor de skærer hinanden.

::2835::
www.gym-opg.webbyen.dk

Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2005 af IBM (Slettet)

Lad x betegne antal kWh. Ved hvilket forbrug er de to betalinger lige dyre:

0,946x = 0,67x + 582

Løs ovenstående ligning for x. For alle forbrug over den pågældende x-værdi er a dyrere end b.

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)

du skal bruge at:

94,6x > 67,0X + 582

0,67kr er jo 67 øre (bare lige for at slå det fast.

Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2005 af IBM (Slettet)

Hov, ja, det er:

94,6x = 67x + 582


Svar #5
30. oktober 2005 af FaithBurner (Slettet)

dvs:

94,6x=67x+582
27,6x=582
x=21,08

??

Brugbart svar (0)

Svar #6
30. oktober 2005 af MacMadsen (Slettet)

Ja.. så ved forbrug på mere end 21,08 KWh er A dyrere end B.

Prøv evt. en kontrol hvor du regner ud hvad prisen vil være for 21,07 og 21,09 KWh i begge tilfælde. Så skulle det gerne vise at du har regnet rigtigt.

Skriv et svar til: Elforbrug

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.