Matematik

BRØKER

18. september 2013 af monii98

Når forkorter brøker er det liget meget hvad for et tal man dividere med? 

altså 4/8= 4:2 og 8:2, eller? please hjælp det haster :3 tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2013 af 123434 (Slettet)

4/8=1/2

Forkort med 4 i både tæller og nævner. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man forkorter med et tal, som er går op i både tæller og nævner.


Svar #3
18. september 2013 af monii98

Ved så hvad jeg skal gøre med denne 6/2 det skal blive 3 men det giver jo ikke mening da man dividere 2 med 2 da det er 1 og så burde det blive 3/1 og det passer ikke??


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

3/1 betyder 3 divideret med 1, og det er jo netop lig med 3 .


Svar #5
18. september 2013 af monii98

Hvordan addere man brøker.. 
Min opgave lyder sådan, Hvad skal der adderes med for at få 1.

a. 1/4

b. 3/5

c. 7/10

d. 3/8


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

I hver opgave trækker man den givne brøk fra 1 . Forlæng 1 som brøk, så den får samme nævner som den anden brøk.


Svar #7
18. september 2013 af monii98

Forstår ikke helt:/ Kan du vise med et eksempel af nogle af de brøker jeg har skrevet i overstående svar?


Brugbart svar (1)

Svar #8
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

I a. skal man løse ligningen     (1/4) + x = 1 , dvs

x = 1 - (1/4) = (4/4) - (1/4) = (4-1)/4 = 3/4


Skriv et svar til: BRØKER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.