Matematik

Gennemsnit + Procent

18. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Hej!

Kan nogen hjælpe?

På et fodboldhold havde de 14 spillere følgende alder:

21 34 20 25 25 27 29 19 31 30 20 22 20 og 29

Hvad var holdets gennemsnitsalder? = 25

Hvor mange var ældre over gennemsnittet? 6 (tæller dem der er 25 med?)

*Hvor mange % af spillerne var under 25 år?

Hvad gør jeg i den sidste? - og er den 2. korrekt?

På forhånd, tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du skal ikke regne de 25-årige med til dem der er ældre end gennemsnittet.

Optæl, hvor mange spillere, der er yngre end 25 og sæt det i forhold til antallet af spillere, og udtryk den brøkdel i %.


Svar #2
18. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#1

1. Ok, tæller dem ikke med.

2. Altså: 8/14 = 0,57 -> 57%???


Svar #3
18. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

Er overstående korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#3

Jeg kan tælle 6 spillere, der er yngre end 25.


Svar #5
18. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#3

Man tæller ikke dem der er 25 med?


Brugbart svar (1)

Svar #6
18. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. hvis man er 25 år, er man ikke under 25 år.


Svar #7
18. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)

#5

Ja, det er jo rigtigt.

6/14*100 = 42%

Det må være det rigtige.

Tak for hjælpen.


Svar #8
18. september 2013 af Idaaaaaaaaaa (Slettet)


Skriv et svar til: Gennemsnit + Procent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.