Fysik

ATOMFYSIK HJÆLP DET HASTER

19. september 2013 af entilelev (Slettet) - Niveau: 9. klasse

I kulstof-14-metoden bruges C-14's halveringstid på 5740 år.
Hvad bruges metoden til?

Det radioaktive stof i en betakilde har en halveringstid på 28 år.
I år 2000 målte man i gennemsnit 1600 impulser pr. sekund.
Hvad vil man kunne måle med den samme opstilling i 2056?

(Tror det er) Ca. 800 imp/sek

Please hjælp!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2013 af mathon

        C-14 metoden bruges til datering af arkæologiske fund.

.

        A(t) = Ao•(1/2)t/T1/2 = (1600 Bq)•(1/2)(56 år)/(5740 år) = (1600 Bq)•0,99326 ≈ 1589 Bq


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2013 af mathon

Jeg fik lige blandet de to opgaver sammen

rettelse:

 

        A(t) = Ao•(1/2)t/T1/2 = (1600 Bq)•(1/2)(56 år)/(28 år) = (1600 Bq)•(1/4) ≈ 400 Bq


   


Skriv et svar til: ATOMFYSIK HJÆLP DET HASTER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.