Matematik

2 * (x - 5) = x + 5

19. september 2013 af Anonyminized (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej.

I mine lektier har jeg fået ligningen 2 * (x - 5) = x + 5
Jeg ved overhovedet ikke hvordan man regner det her... eller jeg har faktisk bare glemt det hele.
Nogen der kan forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2013 af 123434 (Slettet)

2x-10=x+5

2x-10+10=x+5+10

2x=x+15

2x-x=15


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du har glemt det, kunne du jo selv starte med at finde det sted i din bog, hvor det er forklaret, hvordan man kan løse sådan en ligning. Du skal starte med at gange parentesen ud på venstre side. Derefter samles alle led med x på venstre side, og alle tal på højre side.


Skriv et svar til: 2 * (x - 5) = x + 5

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.