Matematik

Bestem en forskrift

19. september 2013 af Massou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem en forskrift ud fra de 3 punkter 

f(1)=2, f(4)=0 og f(6)=-4

f er differentiabel i intervallet ]1;6[

Jeg ved at punkterne (1,2) , (4,0) og (6,-4)

Kan nogen forklare mig, 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du skal nok lige vide lidt mere om den funktion. Der er uendeligt mange differentiable funktioner, hvis graf går gennem de tre punkter. Er der tale om et 2.-gradspolynomium?

Eller endnu bedre: Formuler hele opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2013 af SuneChr

Kan, ud af mange, være
f (x)  =  - 4/15 x2 + 2/3 x + 8/5
hvor definitionsmængden er  {x | 1 ≤ x ≤ 6 }
# 3   tre ligninger med tre ubekendte.


Svar #3
19. september 2013 af Massou (Slettet)

Hvordan er du kommet til det


Svar #4
19. september 2013 af Massou (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke, kan du måske give mig en god forklaring


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. september 2013 af SuneChr

# 2  fortsat
3.gr.funktionen her kan også bruges:
f (x)  =  ax3 + cx + d
hvor de tre kendte punkter indsættes,
hvorved fås tre ligninger med tre ubekendte, a, c og d .
f (x)  =  - 4/165 x3 - 26/165 x + 24/11
med samme definitionsmængde som i # 2 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
19. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Har du formuleret hele opgaven i #0?


Skriv et svar til: Bestem en forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.