Matematik

Komplekse tal

22. september 2013 af Jona5336 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej, jeg skal omskrive 6*e^(i*3/2*π) til dens rektangulære form, og finde hovedargumentet. Nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af Stevenn (Slettet)

Benyt Eulers formel ei·v = cosv + i·sinv.

z = 6·ei·3/2·π = 6·(cos(3/2·π) + i·sin(3/2·π)) = -6·i.


Svar #2
22. september 2013 af Jona5336 (Slettet)

Det var også det jeg kom frem til :-) Men tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Komplekse tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.