Matematik

stamfunktion

22. september 2013 af Aleynaa

Angiv samtlige stamfunktioner itl hver af følgende funktioner

a) f(x) 4x3 + 2x - 3

kan nogle forklare mig hvordan man gøre 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af mathon

             F(x) = ∫ (4x3 + 2x - 3)dx = x4 + x2 - 3x + k               som du efterhånden har skullet løse mange af

under tredobbelt brug af

         ∫ a•xndx = a/(n+1)•xn+1 for n ≠ -1


Svar #2
22. september 2013 af Aleynaa

Okay tak for hjælpen


Svar #3
22. september 2013 af Aleynaa

Jeg har en opgave til jeg prøver lige selv vil du så tjekke om jeg har lavet den korrekt?


Svar #4
22. september 2013 af Aleynaa

f(x) = -2 / x8 + 2 x-6

F(x) =  ∫ (-2 / x8 + 2 x-6) dx

= -2 * ln lx2l + x2 + k

er dette korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. september 2013 af mathon

                 f(x) = -2 / x8 + 2x-6   =  -2•x-8  +  2x-6

er af samme type som #0

                 F(x) = -2/(-8+1)•x-8+1   +   2/(-6+1)•x-6+1


Svar #6
22. september 2013 af Aleynaa

Jeg har virkelig svært ved stamfunktioner, hvordan får du det til det? hvilke regel benytter du? 


Svar #7
22. september 2013 af Aleynaa

Giver det

                 F(x) = -2/(-8+1)•x-8+1   +   2/(-6+1)•x-6+1


Brugbart svar (1)

Svar #8
22. september 2013 af mathon

                     F(x) = -2/(-8+1)•x-8+1   +   2/(-6+1)•x-6+1 + k

                     F(x) = (2/7)•x-7   -   (2/5)•x-5 + k


Svar #9
22. september 2013 af Aleynaa

tak mathon. vil du se om jeg har beregnet denne korrekt

f(x) = 3 √x + 1

F(x) = 2(3 x √ x + 1 


Svar #10
22. september 2013 af Aleynaa

og denne her:

f(x) = x3 √x 

F(x) = 1/ 3+1 x3+1 √2/3 x √x

= 1 / 4 x4 √2/3 x √x


Brugbart svar (0)

Svar #11
22. september 2013 af mathon

#9                  

                f(x) = 3√(x) + 1

                F(x)  =  3 • (2/3)•x•√(x) + x + k  =  2x√(x) + x + k  = x(2√(x) + 1)  + k


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. september 2013 af mathon

          f(x) = x3 √(x)  =  x3•x1/2 = x7/2

          F(x) = (2/9) • x9/2 + k  = (2/9) • x(8/2)+(1/2) + k =   (2/9) • x8/2•x1/2 + k =  (2/9)x4•√(x) + k


Svar #13
22. september 2013 af Aleynaa

Tak for hjælpen så har jeg lige to sidste opgaver tilbage. Jeg kan ikke finde ud af det første men jeg har prøvet i hvertfald 

1)

f(x) = (2x-1)7

F(x) = (x2 -1 )7-1

2) f(x) = (3x4-1)5 * x3

F(x) = ( x3 -1)5 * x3-1


Skriv et svar til: stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.