Matematik

Bestem a og b tal

22. september 2013 af susan4800 (Slettet)

Hej derude :)

- funktionen f(x)= b*x^a opfylder at, f(2)= 12 og f(4)=96. bestem a og b tallet. Nu bliver jeg lidt i tvivl, jeg skal løse den matematik programmet maple. Skal jeg bruge formlen : a= log(y2/y1) / log( x2/x1) også har jeg a-tallet og derefter skal jeg så bruge formlen: b= y1/a^x ? håber nogen kan hjælpe, for er gået i stå :/


Svar #1
22. september 2013 af susan4800 (Slettet)

på matematik programmet*


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2013 af mathon

                    y2/y1 = (x2/x1)a

                    96/12 = (4/2)a

                    23 = 2a

                    a = 3
     og
                    f(2) = b•23 = 12 = 22•3

                             b = (3/2)

                            


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2013 af Stevenn (Slettet)

Du har 2 ligninger med 2 ubekendte: 12 = b·2a og 96 = b·4a.

I Maple: solve([12 = b·2a, 96 = b·4a],{a,b})


Svar #4
22. september 2013 af susan4800 (Slettet)

Altså nu har jeg hjælpemidler til det, kan jeg så ikke bare bruge de formler som jeg har skrevet ind ?


Skriv et svar til: Bestem a og b tal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.