Matematik

Adderes (Brøkregning( det haster!!

22. september 2013 af monii98

Håber i vil hjælpe det faster list med de her opgaver jeg har siddet fast ved i noget tid. 

tak på forhånd:)

6. Hvad skal der adderes med for at få 1?

a. 1/3 + 1/4: 1/3 + 1/4= 3*4 og 4*3 = 7/12     (så langt er jeg kommet og ved ikke hvordan jeg skal komme videre) får når jeg kigger i facit bliver det: 7/12 = 0,583 = 58,3% 

Er der nogle der kan fortælle mig hvordan det hænger sammen, og resultatet er, får i facit som jeg har skrevet ned er der 3 resultater.


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. september 2013 af PeterValberg

Facitlistens svar giver ikke mening, idet opgaveteksten
efterspørger, hvor meget der skal adderes for at få 1

a) her må resultatet være:   1 - 7/12 = 5/12

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2013 af mathon

     1/3  +  1/4  =  4/12  +  3/12  =  7/12

      7/125/12 = 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2013 af Gliates (Slettet)

#0

.. https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1383066


Svar #4
22. september 2013 af monii98

Det var også det.. For det giver ingen mening.. Men min lære er meget streng ang. opgaverne.. man skal have helt præcise svar.. Og jeg forstår ikke facit listen.. 


Svar #5
22. september 2013 af monii98

Kan du ikke hjælpe mig med opgaven: 15 - 2/5 ... Det skulle blive 14 3/4 hvordan er udregnings nøglen? 

og oså til den her 12+ 3/4 og det skulle blive 12 3/4 .... forstår ikke opgaverne 


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2013 af Gliates (Slettet)

#5

15 - 2/5 = 15*5-2(brøkstreg)5 = 73/5 = 14 3/5

12 + 3/4, 12*4+3(brøkstreg)4 = 51/4 = 12 3/4


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2013 af SuneChr

# 4  og  5
Min facitliste forstår mig ikke - ,  ej, hvor surt !
15 - 2/5  =  14 + 5/5 - 2/5  =  14 + 3/5  =  143/5

123/4  kaldes et blandet tal og er lig med  12 + 3/4


Skriv et svar til: Adderes (Brøkregning( det haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.