Matematik

Linæervækst

22. september 2013 af susan4800 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen!  jeg tror der er noget galt i det jeg gøre og kan ikke selv se det, håber nogen kan hjælpe

- Tabellen nedenfor viser tiderne for verdensrekorderne i maratonløb ( målt i sek)  for mænd i perioden 1981-2007.

År: 1981 1984 1985 1988  1998 1999  2002  2003 2007

Tid: 7698  7685  7632 7610 7565 7542  7538 7495 7466

udviklingen i verdensrekorderne for en maraton  i perioden 1981-2007  kan beskrives ved en model af typen   w(t)=at+b , hvor b betegner tiden målt i år efter 1981, og W betegner verdensrekorden målt i sek.

a) bestem a og b tallet.

Jeg har lavet linæer regression og fik a tallet til at være -29,233 og b-tallet til 7698,2. Please hjælp er gået i stå :/. p.s det skal laves på et matematik program maple


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af LeonhardEuler

Har du ti-nspire?


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2013 af mathon


             …foretag lineær regression på dit DATAsæt.


Svar #3
22. september 2013 af susan4800 (Slettet)

Hov ja jeg mener t betegner tiden

jeg har lavet linæer regression, men det er forkerte tal og har tjekket 1039393 gane efter hvad jeg har lavet forkert, kan ikke finde det :/ og har tastet tallene rigtigt ind


Svar #4
22. september 2013 af susan4800 (Slettet)

hvad er ti-nspire ? ... altså jeg bruger maple 16


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. september 2013 af mathon

formentlig
                       hvor
                                 b betegner verdensrekorden målt i sek i år 1981
                       og
                                 t betegner antal år efter 1981


Svar #6
22. september 2013 af susan4800 (Slettet)

ja jeg har skrevet det sån her  ind på maple : X:= [0,1,2,3,4,5,6,7,8] og Y:= [ 7698,7685,7632,7610,7565,7542,7538,7495,7466] , kan ikke se hvad der går galt?


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. september 2013 af LeonhardEuler

Jeg sender dig lige en fil.


Svar #8
22. september 2013 af susan4800 (Slettet)

Det i orden, er helt forvirret nu ..


Brugbart svar (0)

Svar #9
22. september 2013 af LeonhardEuler

Se her


Svar #10
22. september 2013 af susan4800 (Slettet)

Altså du har skrevet nogle helt andre tal i år efter 1981 end dem jeg har. Hvor har du  0,3,4 osv fra ?


Svar #11
22. september 2013 af susan4800 (Slettet)

Nu har jeg indsat de tal som du har år efter 1981 , men forstår ikke hvorfor du har skrevet 0,3,4,7 osv. Jeg havde skrevet 0,1,2,3,4,5,6,7,8. Hvor får du de tal fra :O ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. september 2013 af LeonhardEuler

Husk, det er antal år efter 1981

1981 ⇒ 0

1984 ⇒ 3

1984 er 3 år efter 1981.


Svar #13
22. september 2013 af susan4800 (Slettet)

Nåååårh nu jeg meed, jeg troede man bare skulle sætte det ind som 0,1,2,3,4,5,6,7,8 , da det er år efter 1981. det skal man åbenbart ikke. Ej maaange tak du har reddet min dag, det var sødt af dig og hjælpe mig:)! takker igen!


Skriv et svar til: Linæervækst

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.