Studievejledning

HHX eller STX?

23. september 2013 af Sarah189 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående
Hej allesammen.

Jeg er lige fyldt 15 år, og går i 9. klasse. Efter 9. vil jeg gå på enten STX eller HHX og få en gymnasial eksamen, for derefter at komme videre på universitetet og studere psykologi.

Mit spørgsmål er så, skal jeg vælge STX eller HHX? Hvad et bedst når jeg vil læse videre som psykolog? Både HHX og STX har dansk på A-niveau, Engelsk på B, Matematik på B og samtidshistorie eller samfundsfag på B som uddannelsen kræver.

Jeg har snakket med min far, og han synes at jeg skal tage STX, men er stadig lidt i tvivl.

Tak på forhånd :-)

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2013 af MaibritG

Du skal såmænd vælge den ungdomsuddannelse, der kan give dig det bedste gennemsnit og samtidigt opfylder de specifikke adgangskrav for psykologi-studiet (relevant i forhold til studieretninger, men det er du også obs på).

- - -

Med venlig hilsen
Maibrit


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2013 af OnceUponATime

Ville da selv mene, at STX lyder som det bedste valg..

Men er du matematik, så tag HTX, for der vægter de på en eller anden måde mere på matematikken trods, at fagene er samme niveau. Desuden har de ikke idræt på HTX. Men mener du, at du er lidt af det hele, så tag STX.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2013 af LarsJensen0 (Slettet)

Du kan jo også vælge en HHX. Hvis du alligevel ikke, om mere end 3 år, vil læse psykologi, så har du mulighed for at tage en traniee-uddannelse indenfor butik, kontor, bank og forsikring.

Nu har du fået tre forskellige retninger at gå. Så du må selv ud og se på hvad der ellers betyder noget for dig. Jeg ville klart vælge STX fra, da der er ligegyldige fag som musik og idræt...


Skriv et svar til: HHX eller STX?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.