Matematik

reducering

24. september 2013 af boogieboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

25a+25b/a^2-b^2 hvordan reducere jeg denne? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2013 af LubDub (Slettet)

det kan ikke umiddelbart reduceres meget mere


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Start med at skrive det ordentligt med parenteser:

(25a+25b) / (a2-b2)

Sæt en faktor uden for parentes i tælleren, og benyt en kvadratsætning til at faktorisere nævneren, og forkort så.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2013 af hesch (Slettet)

Du mangler da vist nogle paranteser.


Svar #4
24. september 2013 af boogieboy (Slettet)

forstår ikke faktore, hvordan sætter man det uden for parantesen?


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt, at

m·p + m·q = m·(p+q)


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2013 af LubDub (Slettet)

          og benyt at (a + b)·(a - b) = a2 - b2


Svar #7
24. september 2013 af boogieboy (Slettet)

hvordan stiller jeg den op? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Sæt en faktor uden for parentes i tælleren: 25a+25b = ...


Svar #9
24. september 2013 af boogieboy (Slettet)

(25a+25b)/a*a-b*b? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#9

Der skal parentes omkring tæller og nævner, som nævnt i #2

(25a+25b) / (a2-b2) = ...


Svar #11
24. september 2013 af boogieboy (Slettet)

(25a+25b)/(a*a-b*b) ?


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#11

Sæt en faktor, der er fælles for de to led i tælleren, uden for parentes, og benyt resultatet i #6 til at faktorisere nævneren.


Svar #13
24. september 2013 af boogieboy (Slettet)

forstår det slet ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. september 2013 af LubDub (Slettet)

#14

   prøv at sætte (a+b) udenfor parantes


Svar #15
24. september 2013 af boogieboy (Slettet)

(25a+25b) / (5a^2-5b^2) ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
24. september 2013 af LubDub (Slettet)

#15

    nej det må du slet ikke.

    hvor kommer 5-tallene fra?

    prøv at sætte (a+b) udenfor parantes i tælleren
    og benyt dernæst reglen vist i #6 til at faktorisere nævneren


Svar #17
24. september 2013 af boogieboy (Slettet)

forstår det ikke, vil du ikke lave den, så jeg lige kan få en fornemmelse af den?


Brugbart svar (0)

Svar #18
24. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

I tælleren er 25 en fælles faktor for de to led. Sæt 25 uden for parentes i tælleren, og benyt faktoriseringen i #6 i nævneren.


Brugbart svar (0)

Svar #19
24. september 2013 af LubDub (Slettet)

     25a + 25b         (a+b)•25          
    ---------------  =  ----------------  = ..
       a2 - b2           (a+b)•(a-b)     


Brugbart svar (0)

Svar #20
24. september 2013 af LeonhardEuler

Benyt  : a- b= (a + b)·(a - b)


Følg herefter anvisningerne i #18


Forrige 1 2 Næste

Der er 29 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.