Matematik

Difference

24. september 2013 af Brian15 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der lige kan hjælpe til? :P
 

Figuren vider grafen for en funktion f og tangenten til denne graf i punktet R(2,4)

a)

Løs liningen f(2) ved hjælp af figuren.

Brug gerne bilaget som en del af forklaringen..

Vedhæftet fil: WP_000838.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. september 2013 af LubDub (Slettet)

- for at løse f(x) = 0 skal du ved y = 0 gå vandret hen af x-aksen,
indtil du rammer den røde graf og aflæse x-koordinaterne .. disse er løsningerne

- f '(2) er hældningen til tangenten til grafen for f i punktet x = 2
.. hvordan finder man en ret linjes hældning?


Svar #2
24. september 2013 af Brian15 (Slettet)

Glem det der står med blyant ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. september 2013 af LeonhardEuler

1)

f(x) = 0

Find nulpunkterne (parablens skæringspunkter med x-aksen).


Svar #4
24. september 2013 af Brian15 (Slettet)

Den har ikke nogle :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. september 2013 af LubDub (Slettet)

#4 er du sikker?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2013 af LeonhardEuler

#4 

Den har 2

(x1,0) og (x2,0)

 Stil dig dette spørgsmål → Hvor rør parablen 1. aksen?


Svar #7
24. september 2013 af Brian15 (Slettet)

LubDub

er det fordi du vil havde mig til at læse y=0 x kordinateR? :P


Brugbart svar (1)

Svar #8
24. september 2013 af LubDub (Slettet)

#6

    for at løse f(x) = 0 grafisk skal du finde de steder (x-værdier), hvor grafen for f skærer x-aksen


Svar #9
24. september 2013 af Brian15 (Slettet)

Det godt nok :)

Men hvordan bestmmer jeg f(2) ved hjælp af grafen?


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. september 2013 af LubDub (Slettet)

#9

  f(2) eller f '(2) ?

  f(2) er det sted på grafen for f, hvor x = 2

  f '(2) er hældningen til tangenten til grafen for f i punktet x = 2 (differentialkvotienten i punktet x = 2)


Brugbart svar (0)

Svar #11
24. september 2013 af LeonhardEuler

f'(2)

Beregn den blå linjes hældning

a = \frac{\Delta y}{\Delta x} = \frac{y_2-y_1}{x_2-x_1}


Svar #12
24. september 2013 af Brian15 (Slettet)

Når ja okay det sagde sig selv haha!

det var f'(2) men ja tak for hjælpen :)


Svar #13
24. september 2013 af Brian15 (Slettet)

Jammen den er ikke lineær?


Svar #14
24. september 2013 af Brian15 (Slettet)

Nåår hældingen eller tangenten?


Brugbart svar (1)

Svar #15
24. september 2013 af LeonhardEuler

#13

Den blå linje, som er tangent til parablen i x = 2, er lineær.


Svar #16
24. september 2013 af Brian15 (Slettet)

ja


Skriv et svar til: Difference

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.