Matematik

blandingsforhold

26. september 2013 af TheKS (Slettet) - Niveau: B-niveau

Til afsyring af murværk bruges (eller brugtes?) ofte saltsyre. 
I dette tilfælde benyttes en fortyndet saltsyre, der er fortyndet udfra 30% (Masse%) HCL opløsning i 
forholdet 1:20 (Volumen)
A) Beregn koncentrationen i mol/L  for den fortyndede opløsning.
B) Har det nogen betydning i forholdet mellem masse% og volumen baserede fortyndinger at HCL og 
H2O ikke har samme densitet?
Jeg forventer alle enheder indgår i beregninger (både resultat og mellemregninger)
Jeg antager I ved:Da stofmængden før og efter fortyndingen er den samme: cfør*Vfør=n=cefter*Vefter
hvor c = koncentration og V = volumen
30% HCL regnet udfra vægt svarer til en opløsning på 9.45 mol/dm3
dm står for decimeter. 
1 L er 1000 cm3  .

jeg kan simpelt hen ikke gennemsku hvad det her går ud på og hvad det helt præcis er jeg skal. 30% HCL står der jo er 9,45 mol/dm3=9,45 mol/L er det opgave A???

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2013 af Andersen11 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2013 af 123434 (Slettet)

Er det ikke kemi?


Svar #3
29. september 2013 af TheKS (Slettet)

Det ville jeg os mene men den er med i en matematik aflevering


Skriv et svar til: blandingsforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.