Matematik

udregn

22. september 2013 af boogieboy (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 5

Til afsyring af murværk bruges (eller brugtes?) ofte saltsyre.

I dette tilfælde benyttes en fortyndet saltsyre, der er fortyndet udfra 30% (Masse%) HCL opløsning i

forholdet 1:20 (Volumen)

A) Beregn koncentrationen i for den fortyndede opløsning.

B) Har det nogen betydning i forholdet mellem masse% og volumen baserede fortyndinger at HCL og

H2O ikke har samme densitet?

Jeg forventer alle enheder indgår i beregninger (både resultat og mellemregninger)

Jeg antager I ved:

Da stofmængden før og efter fortyndingen er den samme:

hvor c = koncentration og V = volumen

30% HCL regnet udfra vægt svarer til en opløsning på 9.45 .

dm står for decimeter.

1 L er 1000 .

hvordan regner jeg a og b i denne opgave?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2013 af mathon

M(HCl) = 36,465 g/mol
densiteten af 30% HCl er d = 1,152 g/mL

molariteten af 30% HCl
                                           c = p•10-2 • d / M

                                           c = 0,30 • (1152 g/L) / (36,465 g/mol) = 9,48 M

den fortynde saltsyres formelle koncentration

                                           cfort = (9,48 M) / 20 = 0,474 M

  
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det ser ud som om det er gået ret stærkt med at kopiere teksten her.

Hvad har oplysningen "dm står for decimeter" med opgaven at gøre? og "1 L er 1000" ...

Egentlig hører opgaven mere hjemme i kemiforumet.


Svar #3
22. september 2013 af boogieboy (Slettet)

Har det nogen betydning i forholdet mellem masse% og volumen baserede fortyndinger at HCL og

H2O ikke har samme densitet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. september 2013 af mathon

 Ja - du kan ikke anvende densiteten 1,0 g/mL på 30% HCl.


Skriv et svar til: udregn

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.