Matematik

Reduktioner

29. september 2013 af Anja1212 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Hej folkens derude, jeg vil gerne have hjælp til reduktioner, de 4 lyder sådan her:



Nr.1)= 8a-6b-3a+5b-2a+3b+a=



Nr.2)= 2a+4-10+7+8-6a-10=



Nr.3)= 8+(2+7a)-(6+2a)-4-2a=



Nr.4)= 7-(3x+7)-2x+(5-3x)+3=



Sådan lyder de 4, jeg vil vidt godt finde ud af hvordan man regner dem ud:-))


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2013 af mathon

     8a - 6b - 3a + 5b - 2a + 3b + a =

     (8a - 3a - 2a + a) - (6b - 5b - 3b) =

     (8 - 3 - 2 + 1)a - (6 - 5 - 3)b =

     4a + 2b


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2013 af mette48 (Slettet)

nr1 saml a-er og b-er hver for sig

nr2 saml a-er for sig og tal for sig

nr3 hæv parenteserne (husk at skifte fortegn på alle led i minusparenteserne, når disse hæves

derefter som 2

nr4 som nr3


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2013 af mette48 (Slettet)

Hvis du selv sætter parenteser (som #1 har gjort) så bør du bruge plusparenteser, så du ikke skal endre fortegnene når du sætter dem og når du hæver dem.

8a - 6b - 3a + 5b - 2a + 3b + a =

8a - 3a - 2a + a - 6b + 5b + 3b =

(8 - 3 - 2 +1)a + ( - 6 + 5 + 3)b =

4a+2b


Skriv et svar til: Reduktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.