Matematik

Hjælp mig

29. september 2013 af Uglehyl (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej! 

Opgave A) Jeg kan ikke finde ud af hvor skal x ind i ligninger. 

Jeg kender kun 5 ml svarer til par minutter, 950 ml for en dropflasken og 45 minutter. 

Jeg har finde ud af: 5 ml * 45 minutter = 225 ml - 950 ml = 725 ml. 725 ml er tilbage.

Opgave B) samme her som Opgave A) 
 

OBS: se fil :) 

Vedhæftet fil: Ikke-navngivet2.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2013 af LeonhardEuler

Beskriv sammenhængen ved en funktion

f(x) = -5x + 950


Svar #2
29. september 2013 af Uglehyl (Slettet)

Okay - men hvordan man fået -5? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. september 2013 af 123434 (Slettet)

2# Jeg tror, at det er fordi, det er et fald. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2013 af LeonhardEuler

#2

Du har fra starten (begyndelsesværdien) 950 ml. Væskemængden falder med 5 (det skrives som -5) ml pr. minut. Så skriver du det sådan

Med formen f(x) = ax + b

f(x) = 950 - 5•x =

f(x) = -5•x+950

Hvor

x = tiden i minutter

f(x) = den tilbageværende væskemængde

Hvis du skal beregne væskemængden efter 45 minutter

f(45) = -5•45+950= 725


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. september 2013 af LeonhardEuler

For opgaven b

Sæt

f(x) = 250

250 = -5•x+950

Isoler x. Så har du resultatet.


Skriv et svar til: Hjælp mig

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.