Matematik

Bestem en ligning for tangenten til f med hældningskoefficienten 8.

29. september 2013 af hadkdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f er givet ved    f(x)=3x2-4x+5

a)Bestem en ligning for tangenten til f med hældningskoefficienten 8.

Hvordan laver jeg denne opgave?


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. september 2013 af LuckyLuc (Slettet)

1. Differentiere f(x), og du finder f'(x)

2.Sæt f'(x) = 8 og løs ligningen. Så finder du din x0

3. Løs ligningen for tangenten med din x0


Svar #2
29. september 2013 af hadkdk (Slettet)

Tak for hjælpen!!!


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

3. Der er ikke tale om at løse ligningen for tangenten, men om at opstille tangentligningen med x0 = 0 .


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten til f med hældningskoefficienten 8.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.