Matematik

Målestoksforhold

29. september 2013 af jesper1312 (Slettet)

Tegningen af rektanglet er i målestoksforholdet 1:500. højde: 5 cm Bredde: 2 cm.

Arealet af rektangel er ........ = mSkal jeg bare sige 2*5 =10cm 10/100 =0,1*500=50m2


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2013 af JensOleKnudsen (Slettet)

For det første er det meget vigtigt i matematik at du adskiller dine linjer, når du går videre til en ny udregning. Som du har skrevet der, så er 10/100=50 og det er jo tydeligvis ikke sandt.

Ved alle opgaver med målestoksforhold, så lav dine mål fra tegning om til målene i virkeligheden eller omvendt afhængig af opgaven. Da du har fået angivet mål på tegningen, så skal du selvfølgelig finde målene i virkeligheden. Når du har fundet disse, så er det jo nemt nok at finde arealet ved at gange sammen.

Du kan ikke bruge målestoksforholdet direkte til at omregne arealet, da det er m2 og ikke m. Brug derfor ovenstående metode.


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. september 2013 af zxcvbzvb (Slettet)


Svar #3
29. september 2013 af jesper1312 (Slettet)

5*500= 2500
2*500 =1000
1000*2500
2500*1000 = 2500000
2500000 /10000= 250 m2
Rigtigt?

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. september 2013 af JensOleKnudsen (Slettet)

Korrekt


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2013 af SuneChr

Hvis det lineære målestoksforhold er   1 : 500
er det arealmæssige målestoksforhold    (1 : 500)2  =  12 : 5002
hvor  1 cm2 på tegningen svarer til 250000 cm2 = 25 m2 i virkeligheden.


Skriv et svar til: Målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.