Fysik

Ellære ( Hjælp)

30. september 2013 af Supermannn1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa :) 

Sidder med følgende opgave og er itvil om jeg har gjort tingene rigtigt :) ?
 

 En elradiator har en effekt på 1000W, når den tilsluttes 220V
a)
Beregn elradiatorens resistans. 

a*220Volt=1000watt 
 a=4.54545 ampere
1000Watt=r*4.54545ampere^(2)

 r=220.*_Ω

Elradiatoren anbringes nu i en hytte og forsynes med strøm fra et hus, der ligger et stykke væk. De to ledninger i kablet har hver en resistans på 3,0Ω. 

b) Hvor stor er strømmen gennem elradiatoren nu? 
1000Watt=3ohm*i^(2)

 i=18.3ampere

c) Hvilket spændingsfald er der over ledningerne? 
1000*Watt/18.3Ampere

=  54.6448Volt

Altså må spændingsfaldet over de to ledninger være på 54.6448 volt

d) Hvor stort er effekttabet i ledningerne? 
3ohm*18.3*Ampere^(2)
= 54.9*_W

e) Hvilken effekt afgives i alt til ledninger og elradiator? 

220volt-54.6448volt 

= 165.355volt

f) Hvilken effekt afgiver elradiatoren nu?

Er itvil hvordan den sidste løses :) ? 

Men er det ellers rigtigt udført ? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2013 af peter lind

Du er altså desværre helt galt på den fra starten af

a) P = U*I = U*U/R   og dermed R = U2/P

b) Man må gå ud fra at den nye spændningsforsyning også er på 220 V. Du skal så finde  modstanden i det nye kredsløb og kan så finde strømstyrken af Ohms lov

c) R*I

d) P = U*I = R*I2

e) P = U*I

f) Kan løses på samme måde som c- Alternativt er det forskellen mellem de totale effekt og effektabet i ledningerne


Svar #2
30. september 2013 af Supermannn1 (Slettet)

forstår ikke helt hvad jeg skal i b) ?

skal jeg bare lave en ligning af 6ohm=220^2/p ?   modstanden må jo være 3ohm+3ohm ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2013 af peter lind

Nej. Modstanden er forøget med de 6Ω. Det er en seriel opkopling med de nye ledninger og elradiatoren. Dette giver en ændring af modstanden og dermed også strømmen gennem systemet


Svar #4
30. september 2013 af Supermannn1 (Slettet)

så den hedder noget i retning af 6,22ohm=220^2/p  ? :)  ellers forstår jeg ikke hvad jeg skal :) ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2013 af hesch (Slettet)

I  #1 står der:

P = U2 / R   =>  R = U2 / P     ( det giver da ikke 0,22Ω )

alternativt kan du gøre som i #0:

I = P / U = 4,5455 A

P = R * I2    =>  R = P / I2       ( det giver heller ikke 0,22Ω )


Svar #6
30. september 2013 af Supermannn1 (Slettet)

solve(i=((1000*_W)/(220*_V)),i)

også skal jeg bare bruge formlen ? R = P / I2 ? 

solve(r=((1000*_W)/(4.55*_A^(2))),r) ? r=219.78*_Ω ?? + de 6ohm ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. oktober 2013 af hesch (Slettet)

Alt dette solveri !

P = U2 / R   => 

R = U2 / P

P = 1000W,  U = 220V :

Så du indtaster bare på din lommeregner:

2202 / 1000 =

Så har du resultatet for Rradiator

Hertil adderer du de 6Ω ved hovedregning.

Alternativt:

R = P / I2

I = 4,5455A , P = 1000W

Indtast   1000 / 4,54552 =            ( relultat af Rradiator )


Skriv et svar til: Ellære ( Hjælp)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.