Matematik

Det gyldne snit

30. september 2013 af mig234 (Slettet)

Jeg får at vide at for det gyldnesnit gælder: a/b = (a+b)/a 

Hvis x=a/b, skal x opfylde x^2+x-1=0. 

Jeg skal beregne det gyldne forhold x ? 

Forstår ikke hvad opgaven vil have mig til, er der nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Løs 2.-gradsligningen

x2 + x -1 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2014 af Porkaborg (Slettet)

Jeg forstaar ikke hvordan man loser den her anden grads ligning uden nogle hjelpe midler  ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Beregn diskriminanten d og indsæt så i rodformlen. Man finder udtryk for de eksakte rødder.


Skriv et svar til: Det gyldne snit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.