Matematik

Foreskrift

30. september 2013 af gleefan (Slettet) - Niveau: C-niveau
Hej er ved at lave mat aflevering og i en opgave står der at man skal finde en forskrift for y som funktion af x, hvordan er det lige man finder en forskrift. Har virkelig brug for hjælp, så hvis du er et klogt matematik hoved og du ikke har noget at lave lige nu så please hjælp mig med dette på forhånd tak hvis du hjælper kh. Natasja

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2013 af LeonhardEuler

y = f(x)


Svar #2
30. september 2013 af gleefan (Slettet)

Okay hvis x er 142 og y 35,5 hvordan ser forskriften så ud?

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2013 af LeonhardEuler

Har du ikke flere oplysninger? Skriv nu hele opgaven ind, så man kan forstå hvad du er i gang med.


Svar #4
30. september 2013 af gleefan (Slettet)

Okay: Hvor meget er en kvartalregning på hvis kunden det pågældende kvartal har talt i fastnettelefon i 142 minutter? og i 213 minutter? Lad x betegne det antal minutter pr. kvartal, som en af telefonselskabets kunder taler i sin fastnettelefon, og lad y betegne det antal kroner, som den tilsvarende kvartalsregning er på. Find en forskrift for y som funktion af x.

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du skal kende oplysninger som abonnementsafgift og samtaleprisen pr minut.


Svar #6
30. september 2013 af gleefan (Slettet)

abonomentsafgift er 370 kr pr 3 mdr og samtaleprien er 0,25 kr. pr minut.

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så kan du så opstille forskriften for kvartalsregningen y som funktion af det talte antal minutter x pr kvartal.


Svar #8
30. september 2013 af gleefan (Slettet)

Altså sådan her: y= 142 x 0,25

Brugbart svar (0)

Svar #9
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er næsten rigtigt. Der skal benyttes et + , og så skal man benytte abonnementsafgiften for et kvartal

y = 0,25x + 370


Svar #10
30. september 2013 af gleefan (Slettet)

Tusind tusind tusind tak for hjælpen så mangler jeg kun 4 opgaver mere også er jeg færdig med matematik :)

Skriv et svar til: Foreskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.