Matematik

10-7(5x-8)=5-(2x-4)

30. september 2013 af Nurma (Slettet) - Niveau: B-niveau
Hej
Jeg siider med en opgave, hvor det er besværligt

Jeg har to ligninger med to ukendt x'er

Jeg har udregnet til 1.94 men desværre bliver forkert

Her kan I se hvordan jeg kom frem til resultater.
1) 10-7(5x-8)=5-(2x-4)
2) 3(5x-8)=5-2x+4
3) 15x-24=9-2x
4) 15x+2x=24+9
5) 17x=33
6) x= 33/17= 1.94

Jeg ved ikke hvor det gå galt, jeg håber at I kan finde fejl i min udregning!

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

Det går galt allerede i 2. linie

10 - 7(5x-8) er ikke lig med dit forslag 3(5x-8) . Det er kun -7, der skal ganges med parentesen.


Svar #2
30. september 2013 af Nurma (Slettet)

okay så i 2.linie bliver til : 10-35x+56 <=> -35x+46

Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man bruger ikke <=> mellem to størrelser, der er lige store; man bruger lighedstegnet = . Du er ikke særlig omhyggelig med udregningerne. 10+56 er ikke lig med 46.


Svar #4
30. september 2013 af Nurma (Slettet)

okay, ligningen ser sådan her ud:

10-7(5x-8)=5-(2x-4)

hvordan kan løse det uden at bruge <=> ??

Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Man kan bruge <=> mellem udsagn eller åbne udsagn, som ligninger, der er ensgyldige. Men det er forkert at bruge det mellem udtryk, der er ens.


Svar #6
30. september 2013 af Nurma (Slettet)

Når okay, på den måde
Men nu jeg har prøvet omregnet det og resultater ser sådan ud:
1) 10-35x+56=5-2x+4
2) -35x+66=-2x+9
3) -35x+2x= -66+9
4) -33x= -57
5) x= -57/-33= 1,7272

Ser det rigtigt ud?

Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Ja, men det ser bedre og mere overskueligt ud, hvis hver ligning skrives på en særskilt linie.


Svar #8
30. september 2013 af Nurma (Slettet)

Godt så
Så siger jeg, tusind tak for hjælpen!

Skriv et svar til: 10-7(5x-8)=5-(2x-4)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.