Matematik

Reducering

02. oktober 2013 af Umuligt (Slettet)

Hejsa

Jeg skal reducere dette (x-1)(x^3+x^2+x+1)

Jeg har gjort således: x^4+x^3+x^2+x-x^3-x^2-x-1

Jeg får det til x^4-1


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2013 af PeterValberg

det er korrekt :-)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
02. oktober 2013 af Umuligt (Slettet)

Tusind tak, kan du tage et kig på denne?

(2m-n)^2+4n*(m-n)

4m+n-4n^2

= 4-3n^2


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg får 

(2m-n)^2=2m^2+n^2+2*2m*-n=2m^2+n^2-4nm

4n(m-n)=4nm-4n^2


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2, #3

Begge dele er forkert.

(2m-n)2 + 4n·(m-n) = 4m2 + n2 - 4mn + 4mn - 4n2 = 4m2 - 3n2


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.