Fysik
Gnidningskoefficient
01. november 2005 af
| Sveegaard | (Slettet)
Hejsa
Jeg er i gang med en fysikrapport, hvor vi skal finde en gnidningskoefficient på basis af en vinkel (og selvfølgelig Fn, Ft, Fmy og Fres).
Jeg har fundet frem til, at my skal være cosv/sinv - kan det være rigtigt?
Jeg er i gang med en fysikrapport, hvor vi skal finde en gnidningskoefficient på basis af en vinkel (og selvfølgelig Fn, Ft, Fmy og Fres).
Jeg har fundet frem til, at my skal være cosv/sinv - kan det være rigtigt?
Svar #2
01. november 2005 af fixer (Slettet)
Det er der jo ingen der kan svare dig på uden nærmere beskrivelse af hvorledes vinklen er defineret og hvilken bevægelsessituation der er tale om.
Hvis der er tale om et legeme, der med konstant fart bevæger sig ned ad at skråplan dannende vinklen v med vandret udelukkende påvirket af de nævnte kræfter, så vil
my = sin(v)/cos(v)
I samme situation, men med vinklen v defineret som vinklen mellem lodret og skråplanet bliver
my = cos(v)/sin(v)
Hvis der er tale om et legeme, der med konstant fart bevæger sig ned ad at skråplan dannende vinklen v med vandret udelukkende påvirket af de nævnte kræfter, så vil
my = sin(v)/cos(v)
I samme situation, men med vinklen v defineret som vinklen mellem lodret og skråplanet bliver
my = cos(v)/sin(v)
Skriv et svar til: Gnidningskoefficient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
