Matematik

Eksponentiel henfald

02. oktober 2013 af Randkhalil (Slettet)

Er der nogle der kan give mig et hint til hvad jeg skal gøre i denne opgave?
Det radioaktive stof strontium 90 henfalder, så der pr. år forsvinder 2,45% af stoffet. Et laboratorium indkøber 7g af stoffet i 2004.
a) bestem hvor mange gram der er tilbage efter 2 år. ?
Jeg ved jeg skal bruge fremskrivningsfaktoren a = 1 +r 
men forstår bare ikke hvad der skal stå på r's plads.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1388988&goto=1389029#1389029

f(x) = b•ax


Svar #2
03. oktober 2013 af Randkhalil (Slettet)

f(0) = b*a^0 = b*1 = b 

f(1) = b*a^1 = b*a = (1-0,0245)*f(0) = (1-0,0245)*b, 

hvoraf 

b*a = (1-0,0245)*b 

a = (1-0,0245) = 0,9755 

m(t) = mo*a^t 

m(t) = 7*0,9755^t 


Svar #3
03. oktober 2013 af Randkhalil (Slettet)

er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du har også opgaven kørende her

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1388988

Forskriften er jo

f(t) = 7·(1 - 0,0245)t

som du også er nået frem til.


Skriv et svar til: Eksponentiel henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.