Matematik

Eksponentiel henfald

03. oktober 2013 af Randkhalil (Slettet)

Det radioaktive stof af strontium 90 henfalder så der efter 1 år er forsvundet 2,45% af stoffet. Et laboratorium indkøber 7 g af stoffet i 2004. 

c) Bestem, hvor mange år der går, før der er mindre end 1 g tilbage af stoffet. 
kan man bruge halveringsformlen .. eller ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

1g udgør brøkdelen (1/7) af de oprindelige 7g. Man skal derfor løse ligningen

at = 1/7

hvor a = 1 - 2,45% .


Svar #2
03. oktober 2013 af Randkhalil (Slettet)

okay skal jeg så løse a^t = 1/7 eller det andet .. undskyld forstod det ikke


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der står tydeligt i #1, at man skal løse ligningen

at = 1/7 .

Hvad forstår du ikke her?

Det ville være bedst at holde diskussionen om denne opgave i een tråd, i stedet for at den nu er spredt over tre tråde.


Svar #4
03. oktober 2013 af Randkhalil (Slettet)

okaay så får jeg ligningen:
1-0,0245^t = 1/7 .. hvordan isoleres t ... det er vel den jeg skal have.. ? altså må godt bruge cas./ lommeregner


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ligningen er

(1 - 0,0245)t = 1/7

Tag log() på hver side og isoler t.


Svar #6
03. oktober 2013 af Randkhalil (Slettet)

bliver det så t=log(1-0,0245) * log(1/7) ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej, man får

t = log(1/7) / log(1-0,0245)


Skriv et svar til: Eksponentiel henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.