Matematik

Bestem ligning

03. oktober 2013 af SørenPpp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hey! Jeg sidder med en opgave, som driller mig - og jeg ved ikke om jeg har lavet den korrekt.

En linje l har parameterfremstillingen
l: (x,y) = (1,3) + t * (2,1), tεR


Bestem en ligning for den linje m, der går gennem punktet (3,4) og er vinkelret på l.

retningsvektor = (2,1) = normalvektor = (-1,2) og P(3,4)

Så bruger jeg; a(x-x0)+b(y-y0) = 0

-1(x-3)+2(y-4) = 0

-x -3 +2y -8 = 0

-x + 2y - 11 = 0

Er den lavet rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Fremgangsmåden er korrekt, men du har ikke ganget korrekt ind efter dette udtryk

-1(x-3)+2(y-4) = 0

Hæv minusparentesen korrekt.


Svar #2
03. oktober 2013 af SørenPpp (Slettet)

-1(x-3)+2(y-4) = 0

-x + 3 +2y -8 = 0

-x + 2y - 5 = 0
 

Så er den rettet :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#1

Jeg var lidt for hurtig i #1. Fremgangsmåden er ikke korrekt. Retningsvektoren for linien L vil jo være normalvektor for linien m, der står vinkelret på L. 


Svar #4
03. oktober 2013 af SørenPpp (Slettet)

Så normalvektoren til m er (2,1) ?


Svar #5
03. oktober 2013 af SørenPpp (Slettet)

Så; 

2(x-3)+1(y-4) = 0

2x - 6 + y - 4 = 0

2x + y - 10 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med


Brugbart svar (1)

Svar #7
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#5

Ja, det ser rigtigt ud.


Skriv et svar til: Bestem ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.