Matematik

Trekantsberegning

03. oktober 2013 af Bene24 (Slettet)

Hej sidder midt i en matematik opgave, som jeg ikke helt kan finde ud af, så håber der er hjælp at hente ;-)

Jeg har fået at vide at jeg har en vilkårlig trekant, hvor vinkel A = 53,8 grader, og længden fra A - B = 5,5. Og arealet af trekanten = 24,4. Så skal jeg beregne siden mellem vinklerne A og C og siden mellem vinklerne B og C. Jeg går ud fra at jeg skal bruge arealet til at beregne siderne, men hvordan? :-)

På forhånd tak for hjælpen!


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kender c, vinkel A og arealet T. Man har så

T = (1/2)·c·sin(A)·b

hvoraf men finder sinden b = |AC| .

Derefter benytter man cosinusrelationer til at bestemme a = |BC|, og de to vinkler B og C.


Svar #2
03. oktober 2013 af Bene24 (Slettet)

Tusind tak for dit svar, det hjalp! :-)


Skriv et svar til: Trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.