Matematik

Grænseværdi

04. oktober 2013 af jenshansen10 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hejsa!

Jeg sidder fast i et spørgsmål. 

Jeg har fået givet funktionen f(x,y)=√(4xy-3y2) og bliver bedt om at bestemme grænseværdien lim_h->0+ (f(h,rh)/h) for alle r∈[0,4/3]

Jeg er selv nået frem til følgende:

√(4xy-3y2)/h  =  √(4*h*rh-3*(rh)2)/h  =  √(4*r*h2-3*r2*h2)/h  =  h√(4r-3r2)/h  =  √4r-3r2

Men nu er jeg gået i stå. Jeg forstår ikke hvor r∈[0,4/3] kommer ind i billedet?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2013 af SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Funktionen afhænger ikke af h, så grænseværdien er bare √4r-3r2.

Det med intervallet for r er fordi, indmaden i kvadratroden ellers vil blive negativt, og funktionen derfor ikke defineret.


Skriv et svar til: Grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.