Andre fag

Kemi

27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave?

Vanillin, et af aromastofferne i vanilje, indeholder grundstofferne carbon, hydrogen og oxygen.
Ved fuldstændig forbrænding af 1,05 g vanillin dannes 2,43 g CO2 og o,50 g H2O

Bestem den empiriske formel for vanillin

Svar #1
27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

sorry, kan ikke hjælpe

Svar #2
27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Er der slet ikke nogen der kan hjælpe mig???? plz....

Svar #3
27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Hvorfor skal vi hjælpe dig med den opgave? hvis du virkelig havde for tjent at komme med til Kemiolympiaden, så kunne du også løse den!!

OPS. Kemiolympiaden er noget som Kemilærerforeningen afholder hver år for at finde de bedste i landet i kemi, som så kan komme med på landsholdet i kemi.

Svar #4
27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Hvis du overhovedet er intereseret, så skal jeg altså ikke løse den opgave fordi jeg skal med i kemiolymoiaden da vores klasse IKKE deltager, men fordi den skal afleverest og tæller som et opgave sæt!!!!

Hvorfor nogen skulle hjælpe mig???? Fordi jeg hjælper andre hvis jeg kan!!!!

Brugbart svar (3)

Svar #5
27. oktober 2003 af KemiKasper (Slettet)

hvornår er det der er indledende runde af kemiolympiade-dims

- og hvorfor deltager i ikke

Brugbart svar (3)

Svar #6
27. oktober 2003 af KemiKasper (Slettet)

jeg går i 2g og JEG deltager :D

Svar #7
27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Du skal bestemme hvor mange mol C og O og H der er i det hele. Til dette skal du bruge det perioiske system. Den molare masse for CO2 er 12 + 2 * 16 = 44 g/mol altså er der
2,43 g / 44 g/mol = 0,0553 mol CO2, og dermed 0,0553 mol C og 0,116 mol O.
Det samme gøres med 0,50 g H2O.
0,50 g / 18 g/mol = 0,0278 mol, det betyder 0,0556 mol H og 0,0278 mol O.
Da der var 1,05 g vanilin til start og den samlede masse nu er 2,43 g + 0,50 g = 2,93 g , så må der være tilsat 2,93g - 1,05g = 1,88 g O2.
Dette svarer til et antal mol O = 1,88 g / 16 g/mol = 0,1175 mol O.(Dette skal trækkes fra)
I alt:
C = 0,0553 mol
O = 0,116 mol + 0,0278 mol - 0,1175 mol = 0,0265 mol
H = 0,0556 mol.

Det skulle give en formel der hedder C2H2O, da der er dobbelt så meget (ca) af C og H i forhold til O....

Det er da let nok......

Svar #8
27. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)


Vi deltager ikke, fordi det har vores lærer beslutted. Han synes ikke, at vi har en chance. Det har vi nok heller ikke...

Ellers tak for hjælpen :)

Brugbart svar (3)

Svar #9
27. oktober 2003 af KemiKasper (Slettet)

hehe :p

Brugbart svar (3)

Svar #10
28. oktober 2003 af Bokaj (Slettet)

Jeg vil så lige gøre opmærksom på at formlen for Vanillin er C8H8O3 og ikke C2H2O som lektor skriver... men meget mere ka jeg ikke hjælpe :(

Svar #11
28. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Georg Mohr-konkurrencen og Fysikolympiade er da langt mere interessant end kemi!

Brugbart svar (3)

Svar #12
28. oktober 2003 af KemiKasper (Slettet)

NEJ!!!

Brugbart svar (3)

Svar #13
28. oktober 2003 af KemiKasper (Slettet)

kemi er byggestenene af alt andet - det er da vigtigt...

Skriv et svar til: Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.