Matematik

anden grads ligning..

04. oktober 2013 af IdaElevYeah (Slettet) - Niveau: 8. klasse

er der ikke nogen der kan fortælle mig hvordan man regner følgende ligning ud?:


Løs andengradsligningen
-2x² + 3x + 2 = 0
 

forresten, er jeg meget 'ny' i alt sådan noget med andengradsligninger, så det ville være rigtig rart, hvis du kunne fortælle det i trin eller sådan så det er let forståeligt!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Beregn diskriminanten d og indsæt så i formlen for rødderne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
04. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

a^2*x+b*x+c

D=b^2-4*a*c

D=3^2-4*(-2)*2

D=25

x=(-b+-√d) /(2*a)

x=(-3+-√25)/(2*2)

x=-0,5 V x=2


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2013 af LuckyLuc (Slettet)

x=(-b√d)/2a    (Det her er løsningsformel, men før vi kan bruge den skal vi finde a, b, c og d)

d=b2 - 4ac       (Her finder vi d)

ax2 +bx+c, hvor a,b, og c er koefficienterne, dvs. talene foran x'erne

I din ligning er a = -2, b = 3 og c = 2

1. Start med at sætte disse værdi in i d, og find d

Så har du alle dine bogstaver klar til at sætter ind i ligning på første ligning.

Når d < 0 så er der ingen løsninger til ligning

Når d = 0 så er der dobbelt rod

Når d > 0 så er der to løsninger


Skriv et svar til: anden grads ligning..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.