Matematik

(x-3)^2

05. oktober 2013 af IdaElevYeah (Slettet) - Niveau: 8. klasse

hvordan er det lige man løser den ligning.. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

(a-b)2 = a2 - 2ab + b2


Svar #2
05. oktober 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

forstår jeg ikke helt #1.. :/


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2013 af mathon

…som ikke er en ligning men en reduktion.

    kan du ikke huske kvadratsætningen, kan du
    omskrive til
                     (a + (-b))2 = (a + (-b)) • (a + (-b))  = a2 -ab + (-ab) + b2 = a2 - 2ab + b2

blot med
                     (x + (-3))2 =

 


Svar #4
05. oktober 2013 af IdaElevYeah (Slettet)

nårhh, for søren! #3 :P

vi har ikke rigtig haft meget (ikke rigtig noget, virkelig) omkring det her.. så jeg har ikke rigtig andet 'baggrundsviden' 


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Hvis du ikke kan huske formlen, kan du altid bare regne det ud:

(x - 3)2 = (x - 3)(x - 3) = (x - 3)x - (x - 3)3 = osv


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Jeg får den til:

(x-3)^2=x^2+3^2-2*3*x=x^2+9-6x


Skriv et svar til: (x-3)^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.