Matematik

promille

05. oktober 2013 af Laurawedel (Slettet) - Niveau: 7. klasse

I 2011 var der i Danmark ca. 1000 personer, som var 100 år eller ældre.
Indbyggertallet i Danmark var ca. 5,5 mio. Hvor mange promille af danskerne var 100 år eller ældre?

tak, på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Start med at finde ud af, hvor stor en brøkdel de udgør af befolkningen.

1000/5500000 =

Dette tal skal du så gange med 1000 for at regne det om til promille.


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Følger lige med. 


Svar #3
06. oktober 2013 af Laurawedel (Slettet)

skal det give 0,18?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Ja, det får jeg også.


Svar #5
06. oktober 2013 af Laurawedel (Slettet)

men jeg forstår ikke sammenhængen eller den måde ordet promille er brugt i sætningen? kunne du evt forklare det? tak, :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. oktober 2013 af zxcvbzvb (Slettet)

Promille er jo bare en måde at udtrykke en bestemt brøkdel på. Promille betyder tusindedele, så hvis du for eksempel har 1/2 og gerne vil udtrykke den i promille, så skal du gange med 1000 og sætte et promilletegn bagved: 1/2 = 1/2 * 1000 ‰  = 500 ‰. Det er på samme måde, du regner om til procent. Procent betyder hundrededele, så her ganger man med 100: 1/2 = 1/2 * 100 % = 50 %


Skriv et svar til: promille

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.