Fysik
atomfysik
02. november 2005 af
det.dean (Slettet)
Hey..
Har et lille problem med en opgave hvor jeg skal beregne den energi der skal til for at ionisere et brintatom i dem næstlaveste energitilstand..
Nogle der kan hjælpe mig lidt på vej til hvad jeg skal gøre??
\\\\det.dean
Har et lille problem med en opgave hvor jeg skal beregne den energi der skal til for at ionisere et brintatom i dem næstlaveste energitilstand..
Nogle der kan hjælpe mig lidt på vej til hvad jeg skal gøre??
\\\\det.dean
Svar #1
02. november 2005 af LanioX (Slettet)
Energitilstandene i brintatomet har energier givet ved
E = -13,6eV / n^2 hvor n = 1,2,3,...
Den næstlaveste tilstand har så energien E = -13,6eV / 2^2 = -3,4eV og energien der skal til for at ionisere et brintatom i denne energitilstand er 3,4eV.
E = -13,6eV / n^2 hvor n = 1,2,3,...
Den næstlaveste tilstand har så energien E = -13,6eV / 2^2 = -3,4eV og energien der skal til for at ionisere et brintatom i denne energitilstand er 3,4eV.
Skriv et svar til: atomfysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
