Fysik

Flourescens

02. november 2005 af yules (Slettet)
Nogle stoffer lyser, når de bestråles med ultraviolet lys.Fænonmenet.kaldes flourescens.
i Et bestemt stof kan fotoner med bølgelængde 300nm excitere elektroner fra grundtilstanden til et højere energiniveau A.stoffet udsender synligt lys, når elektronerne overgår til det lavere energiniveau b, som ligger o,216*10^-18 j over grundtilstanden. figuren viser processen i et energiniveaudiagram.
a)bestem bølgelængde af det lys, som udsendes ved overgangen fra energiniveau A til energininiveau B.....

jeg ved simpelthen ikke hvad jeg skal gøre...er der nogen der kan hjælpee..

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2005 af fixer (Slettet)

Energien E_foton af en foton i det ultraviolette lys beregnes af

E_foton = h*f (1)

hvor f er frekvensen, som er relateret til bølgelængden lambda via

c = f*lambda (2)

Elektroner i grundtilstanden der exciteres af fotoner med netop denne energi havner på energiniveauet A. Dette energiniveau må derfor ligge præcist E_foton højere end grundtilstanden.

Dernæst oplyses at energiniveau B ligger 0,216*10^-18 J over grundtilstanden.

Derfor kendes energiforskellen mellem niveau A og B (E_AB = E_foton - 0,216*10^-18J). Elektroner, der overgår fra A til B vil bevirke at der udsendes fotoner med energien E_AB.

Af (1) og (2) bestemmes dernæst den til denne energy svarende bølgelængde.

Svar #2
02. november 2005 af yules (Slettet)

mange tak....

hm men jeg ved jo ikke hvad E-foton, altså jeg ved ikke hvad a er ..hvordan kan jeg beregn det..

hm hvis nu jeg tager formlen
E_foton = h*f (1)=
0,216*10^-18 J/H=SÅ FINDER JEG F...

SOM JEG SÅ KAN BRUGE DET I DEN NÆSTE FORMEL::.
men..hvad med a skal jeg slet ik bruge den??

Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2005 af fixer (Slettet)

E_foton kan du da nemt beregne: Planck's konstant kendes og frekvensen af det ultrviolette lys kendes, dermed kendes også dets bølgelængde.

Svar #4
04. november 2005 af yules (Slettet)

hm..men vi kender jo ik frekvensen...vi har kun bølgelængden for ultraviolette lys....hvordan kan jeg så beregne e_foto..uden frekvens

Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2005 af fixer (Slettet)

Gør mig nu den tjeneste at læse hvad jeg skriver. Formel (2) i #1 fortæller hvorledes frekvens og bølgelængde er relaterede.

Svar #6
04. november 2005 af yules (Slettet)

tusind tak....
du må virkelig undskyld..

Skriv et svar til: Flourescens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.