Fysik
Platin
02. november 2005 af
laila16 (Slettet)
energiniveaudiagram viser tre energiniveau K,L OG M for grundstoffet platin.der udsendes stråling ved overgang fra M-niveau til henholdsvis l- og k-niveauet.
M:-O,53*10^-15 j
L:-1,86*10^-15 j
K:-12,50*10^-15 j
a) beregn fotonenergien i den stråling, der udsendes ved overgang fra M-niveauet til henholdsvis L-og k niveauet.
..
skal jeg bare ikke lægge tallene sammen??
b)beregn bølgelængde af den del af stråling , der har kortest bølgelængde...
hvordan???::hvilken formlerr...
hjælp
M:-O,53*10^-15 j
L:-1,86*10^-15 j
K:-12,50*10^-15 j
a) beregn fotonenergien i den stråling, der udsendes ved overgang fra M-niveauet til henholdsvis L-og k niveauet.
..
skal jeg bare ikke lægge tallene sammen??
b)beregn bølgelængde af den del af stråling , der har kortest bølgelængde...
hvordan???::hvilken formlerr...
hjælp
Svar #1
02. november 2005 af fixer (Slettet)
Hvis energiniveauerne betegnes hhv E_m, E_l og E_k må der ved overgang fra eksempelvis M til K-niveau udsendes en foton med energi lig differencen mellem de to energiniveauer
E_foton = E_m - E_k
Tilsvarende for andre overgange.
Udnyt dernæst at fotonens energi er relateret til frekvensen f af strålingen via
E_foton = hf
hvor h er Planck's konstant. Mellem frekvens og bølgelængde lambda gælder sammengængen
c = f*lambda
hvor c er lysets hastighed.
E_foton = E_m - E_k
Tilsvarende for andre overgange.
Udnyt dernæst at fotonens energi er relateret til frekvensen f af strålingen via
E_foton = hf
hvor h er Planck's konstant. Mellem frekvens og bølgelængde lambda gælder sammengængen
c = f*lambda
hvor c er lysets hastighed.
Skriv et svar til: Platin
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
