Matematik
Intregrale-opgaver (UH)
Hej alle!
Jeg er kørt rimelig meget fast i det der med integraler, og har her et par opgaver, jeg har rigtig svært ved, da det er UDEN hjælpemidler.
Er der muligvis en, der kan hjælpe, forklare mig trin for trin metoden, jeg skal bruge til hver især? Jeg læser matematik A som fjernundervisning, og det er derfor ikke altid lige til at få svar fra sin lærer med det samme.
Opgaverne er vedhæftet som billede
Jeg håber, I kan hjælpe :-)
Mvh. Stefanie
Svar #1
06. oktober 2013 af peter lind
f(x) er en stamfunktion til g(x) så der gælder ∫abg(x)dx = f(b)-g(a)
ligningen for tangenten til en graf for g(x) i punktet (x0, g(x0) ) er y= g'(x0)(x-x0)+g(x0)
Svar #2
07. oktober 2013 af stefanie24 (Slettet)
#1
Jeg forstår ikke helt, hvordan jeg skal bestemme tallet - tangenten tror jeg godt, jeg kan finde ud af, men hvordan gør jeg lige det andet?
Svar #3
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)
#2
Opg 1. Det oplyses, at f(x) er en stamfunktion til g(x). Derfor er
-1∫2 g(x) = f(2) - f(-1) = 10 - (-2) = ...
Tangenten har ligningen
y = g'(1) · (x - 1) + g(1) = 6·(x-1) + 3 = ...
Opg 2.
Man skal beregne
0∫9 (x1/2 - 1) dx
Svar #4
07. oktober 2013 af stefanie24 (Slettet)
Aaaha! Så er jeg med i opgave 1 i hvert fald!
- Opgave 2 er jeg dog lidt usikker på - jeg er en skovl til integraler - hvordan beregnes 0∫9 (x1/2 - 1) dx?
Svar #5
07. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)
#4
Benyt den generelle formel ∫ xn dx = xn+1/(n+1) , n ≠ -1 , til at bestemme en stamfunktion til x1/2 - 1 .
Skriv et svar til: Intregrale-opgaver (UH)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
