Matematik

vEktor Hjælpppppp

06. oktober 2013 af Niko83 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven:

lal=2   lbl=3 vektor a•b=0  og vektor c= a+b

a) Bestem vinklen mellem mellem vektor a og vektor b


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2013 af mathon

benyt
vinklen v mellem vektorerne a og b
beregnes af:
 

                                          cos(v) = (a • b) / (|a|·|b|)


Svar #2
06. oktober 2013 af Niko83 (Slettet)

Det er 90 grader mellem vektor a og vektor b,
Men jeg mener mellem VEKTOR    a     og     c


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2013 af oppenede

a•(a+b) = a•a+a•b

og a•a=|a|2


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. oktober 2013 af mathon

benyt
Den spidse vinkel vspids mellem vektorerne a og c
beregnes af:
 

                                          cos(vspids) = |a • c| / (|a|·|c|) = |a • (a+b)| / (|a| · √(|a|2+ |b|2)) =

                                                                                 | |a|2 + (a • b) |  /  (|a| · √(|a|2+ |b|2))                   


Svar #5
06. oktober 2013 af Niko83 (Slettet)

Perfekt.   100000000000 takkkkkkkkkkkkkk


Skriv et svar til: vEktor Hjælpppppp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.