Matematik

En kugle i rummet

08. oktober 2013 af NLFrauenfelder (Slettet) - Niveau: A-niveau

I et koordinatsystem i rummet er en kugle bestemt ved ligningen 

                     x2-6x+y2+2y+z2=6 

Bestem kuglens radius og koordinatsættet til dens centrum. 

Jeg bliver ved med, at få et resultat der ser forkert ud, på trods af det meget simple spørgsmål garanteret. 

Ville være dejligt hvis nogen kunne hjælpe. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

     x2 - 6x + y2 + 2y + z2 = 6

     x2 - 6x +32 + y2 + 2y +12 + z2 = 6 +32  +12

     (x - 3)2 + (y + 1)2 + z2 = 16

prøv nu at identificere radius og centrums koordinater


Svar #2
08. oktober 2013 af NLFrauenfelder (Slettet)

Fedt, jamen så var det jo rigtigt det jeg havde gang i, næsten i så fald :) 

Centrum (-3,1,1) og radis er 4 ? 

eller er centrum (3,-1,-1) det er der jeg er lidt i tvivl?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#2

      radius er god nok, men centrums koordinatsæt er forkert.
      .. kun z-koordinaten er forkert, hvis man kigger på dit sidste forslag :)


Svar #4
08. oktober 2013 af NLFrauenfelder (Slettet)

så der er bare (3,-1,0) ?? 

eller (-3,1,0)  :) 


Svar #5
08. oktober 2013 af NLFrauenfelder (Slettet)

Tror jeg er igang med at forvirre mig selv lidt... 


Skriv et svar til: En kugle i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.