Matematik

koordinatsæt til skæringspunkt

08. oktober 2013 af hansen1921 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heeeeej.

Jeg har prøvet at løse følgende opgave, men er gået lidt i stå.

Opgave:

En cirkel har centrum i C (1,0) og radius √8. En linje er bestemt ved ligningen y = x-1

Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem cirklen og linjen.

Jeg laver cirklens ligning til (x-1)2 0 (y-0)2 = √8 

ved at indsætte ligningen y = x-1 ind i cirklens ligning kommer jeg frem til følgende: 2x2-4x+4 = √8.

Problemet er så, når jeg beregner diskriminanten givet det - 16

For at finde koordinasæt, så skal jeg sige - b + √d / 2a, men problemet er at man ikke kan tage kvadratrod til et negativt tal. 

Har jeg udregnet forkert?

PÅ forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

cirklens ligning

     (x - 1)2 + (y - 0)2 = (√8)2

x-koordinaterne kan derefter findes

     (x - 1)2 + (x - 1 - 0)2 = 8

     2(x - 12) = 8

     (x - 1)2 = 4

     x - 1 = 2 ∨ x - 1 = - 2

y-koordinaterne kan så findes ved at indsætte de fundne x-værdier i

     y = x - 1

   

   

   


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

.. dette gælder for x - 1 ≥ 0


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der er ikke noget specielt krav om, at der skal gælde x - 1 ≥ 0 .


Svar #4
08. oktober 2013 af hansen1921 (Slettet)

jeg forstår ikke din mellemregninger 


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

#4

   hvad forstår du ikke?


Svar #6
08. oktober 2013 af hansen1921 (Slettet)

Jeg vil gerne vide, hvad jeg har lavet forkert, og hvorfor min diskriminant er negativ 


Brugbart svar (0)

Svar #7
08. oktober 2013 af LubDub (Slettet)

se

Vedhæftet fil:cirklens_ligning.doc

Svar #8
08. oktober 2013 af hansen1921 (Slettet)

din udregningsmetode er anderledes end den jeg er vant til. Jeg skal løse det som en andengradsligning, også komme frem koordinatsæt til skæringer


Skriv et svar til: koordinatsæt til skæringspunkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.