Matematik

Reducering

09. oktober 2013 af gustavtornby (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kan simpelthen ikke finde ud af følgende opgaver: 

1. Reducer følgende udtryk uden hjælpemidler: 
a (6x)^2*y / (2y)^2

b 3/a-b - 6b/a^2-b^2

5. Isoler uden hjælpemidler y i formlen 

1/z=1/z+1/y

På forhånd tak for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af LubDub (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2013 af hesch (Slettet)

5.    1/z = 1/z+1/y    =>

1/y = 0      =>

y = NaN      ( "Not a Number"   på computersprog )

Du må lige skrive den rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2013 af hesch (Slettet)

b.   3/(a-b) - 6b/(a2-b2)          ( mine paranteser )

Benyt:  (a2-b2) = (a+b)(a-b)       =>

(  3(a+b) - 6b ) / ( (a-b)(a+b) )    =      ( sat på fælles brøkstreg )

3(a-b) / ( (a-b)(a+b) )  =

3 / (a+b)


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.