Matematik

Annuitet

09. oktober 2013 af kim95 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Vil meget gerne bede om at løse opgaverne. Hvilken formel i vil stille på hver opgavetype.

F.eks. er der to til denne.

G=y*1-(1+r)^-n/r

Y= G'r/1-(1+r)^-n

Håber i vil løse nogle af opgaverne.. Ville være fornemt. 

1. Magda har lånt 44.000 kr i en bank til køb af en ny fuldautomatisk symaskine.

Lånet tilbagebetales over 8 år med en fast ydelse pr år.

Hvor stor er den faste årlige ydelse, når Magda skal betale banken 7,5 % i årlig rente?

2. Petrus låner i sparekassen 254.000 kr til køb at en ny Ferrari California.

Lånet, der forrentes med en månedlig rente på 0,85 %, skal tilbagebetales over 5 år med en fast månedlig ydelse.

Hvor stor bliver den faste månedlige ydelse?

3. Ahmad vil købe en gammel BMW af sin bedste ven Jamal, og han går derfor i banken for at låne de 6.510 kr, som

bilen skal koste.

Ahmad aftaler med banken, at lånet skal tilbagebetales over 3 år med en fast månedlig ydelse og en

rentetilskrivning på 0,5 % pr måned.

Hvor meget tilbagebetaler Ahmad pr måned?

4. Agnes låner 106.000 kr i sin bank for at købe en minkpels, som hun længe gerne har villet have.

Agnes aftaler med banken betingelserne for lånet: At pengene skal tilbagebetales over 50 måneder, at banken skal

have 0,75 % i månedlig rente samt at der skal betales en fast månedlig ydelse.

Hvor meget kommer Agnes til at betale pr måned?

5. Hermann satser på en karriere som sanger, og han har derfor brug for et lille lån på 175.000 kr af sin bank til at

betale producer, studie samt udgifter til fremstilling af sin første CD.

Hermann aftaler med banken, at lånet tilbagebetales over 6 år med en fast kvartalsvis ydelse.

Hvor meget kommer Hermann til at betale pr kvartal, når banken tilskriver rente på 2 % pr kvartal?

6. Jana har set en smuk, smuk aftenkjole, der koster 25.500 kr, i en forretning på Strøget.

Da hun ikke lige har så mange penge, men meget gerne vil have kjolen, aftaler hun med forretningen, at hun kan

købe kjolen på afbetaling, således at hun 4.500 kr kontant, mens de sidste 21.000 kr betales med et fast beløb på

måned i 24 måneder og med en forrentning på 2,25 % pr måned.

Hvor meget kommer Jana til at betale pr måned?

7. Børge ønsker at låne 325.000 kr i sin bank til en ny firmabil.

Han får derfor en aftale med sin bank om, at han de næste 6 år skal betale et fast beløb hver måned tilbage til

banken, der kræver 0,45 % pr måned i rente.

Hvor meget skal Børge betale tilbage til banken pr måned?

15. Oskar vil låne penge til at købe et lille bondehus – i en sparekasse, der tilskriver 1 % i månedlig rente.

Hvor mange penge har Oskar råd til at låne, når han kan tilbagebetale 4.500 kr månedligt i 100 måneder?

16. Steffen vil bygge et internat for racekatte.

Derfor låner han et beløb i sin bank, der beregner sig 10,5 procent i årlig rente.

Hvor stort et beløb låner Steffen i banken, når han tilbagebetaler lånet med 24.500 kr årligt i 8 år?

17. Celine låner i sin bank penge til en selvkørende plæneklipper.

Lånet tilbagebetaler hun i løbet af 16 måneder ved at betale 254 kr pr måned.

Hvor mange penge lånte Celine i banken, når lånets forrentes med 0,9 % pr måned?

18. Benny vil låne nogle penge i sin bank for at kunne købe en ny scooter.

Benny kan undvære 330 kr pr måned, og vil gerne regne ud, hvor stort et lån, han er i stand til at optage, hvis han

tilbagebetaler lånet over 2 år med de omtalte 348 kr/måned.

Kan du udregne, hvor stort et lån, Benny har råd til, når banken vil have 0,7 % i rente pr måned?

19. Hvor meget kan Kurt højst tillade sig at låne i en bank, når han i sit budget kan undvære 2.000 kr pr. halvår, når

banken tager 4 % i rente pr. halvår, og når lånet skal tilbagebetales over 6 år?

20. Hvor meget kan Zaki højst tillade sig at låne i en bank, når han i sit budget kan undvære 1.200 kr hver måned, når

banken tager 0,5 % i rente pr. måned, og når lånet skal tilbagebetales over 30 måneder?

21. Mikkel skal med sine venner i byen, men da han er helt blank, aftaler han med sin far, at han kan låne lidt penge af

ham - mod at betale 1 % i rente pr uge indtil hele lånet er tilbagebetalt.

Hvor mange penge låner Mikkel, når han tilbagebetaler sin far med 156 kr om ugen i 18 uger? 

1. Magda har lånt 44.000 kr i en bank til køb af en ny fuldautomatisk symaskine.

Lånet tilbagebetales over 8 år med en fast ydelse pr år.

Hvor stor er den faste årlige ydelse, når Magda skal betale banken 7,5 % i årlig rente?

2. Petrus låner i sparekassen 254.000 kr til køb at en ny Ferrari California.

Lånet, der forrentes med en månedlig rente på 0,85 %, skal tilbagebetales over 5 år med en fast månedlig ydelse.

Hvor stor bliver den faste månedlige ydelse?

3. Ahmad vil købe en gammel BMW af sin bedste ven Jamal, og han går derfor i banken for at låne de 6.510 kr, som

bilen skal koste.

Ahmad aftaler med banken, at lånet skal tilbagebetales over 3 år med en fast månedlig ydelse og en

rentetilskrivning på 0,5 % pr måned.

Hvor meget tilbagebetaler Ahmad pr måned?

4. Agnes låner 106.000 kr i sin bank for at købe en minkpels, som hun længe gerne har villet have.

Agnes aftaler med banken betingelserne for lånet: At pengene skal tilbagebetales over 50 måneder, at banken skal

have 0,75 % i månedlig rente samt at der skal betales en fast månedlig ydelse.

Hvor meget kommer Agnes til at betale pr måned?

5. Hermann satser på en karriere som sanger, og han har derfor brug for et lille lån på 175.000 kr af sin bank til at

betale producer, studie samt udgifter til fremstilling af sin første CD.

Hermann aftaler med banken, at lånet tilbagebetales over 6 år med en fast kvartalsvis ydelse.

Hvor meget kommer Hermann til at betale pr kvartal, når banken tilskriver rente på 2 % pr kvartal?

6. Jana har set en smuk, smuk aftenkjole, der koster 25.500 kr, i en forretning på Strøget.

Da hun ikke lige har så mange penge, men meget gerne vil have kjolen, aftaler hun med forretningen, at hun kan

købe kjolen på afbetaling, således at hun 4.500 kr kontant, mens de sidste 21.000 kr betales med et fast beløb på

måned i 24 måneder og med en forrentning på 2,25 % pr måned.

Hvor meget kommer Jana til at betale pr måned?

7. Børge ønsker at låne 325.000 kr i sin bank til en ny firmabil.

Han får derfor en aftale med sin bank om, at han de næste 6 år skal betale et fast beløb hver måned tilbage til

banken, der kræver 0,45 % pr måned i rente.

Hvor meget skal Børge betale tilbage til banken pr måned?

15. Oskar vil låne penge til at købe et lille bondehus – i en sparekasse, der tilskriver 1 % i månedlig rente.

Hvor mange penge har Oskar råd til at låne, når han kan tilbagebetale 4.500 kr månedligt i 100 måneder?

16. Steffen vil bygge et internat for racekatte.

Derfor låner han et beløb i sin bank, der beregner sig 10,5 procent i årlig rente.

Hvor stort et beløb låner Steffen i banken, når han tilbagebetaler lånet med 24.500 kr årligt i 8 år?

17. Celine låner i sin bank penge til en selvkørende plæneklipper.

Lånet tilbagebetaler hun i løbet af 16 måneder ved at betale 254 kr pr måned.

Hvor mange penge lånte Celine i banken, når lånets forrentes med 0,9 % pr måned?

18. Benny vil låne nogle penge i sin bank for at kunne købe en ny scooter.

Benny kan undvære 330 kr pr måned, og vil gerne regne ud, hvor stort et lån, han er i stand til at optage, hvis han

tilbagebetaler lånet over 2 år med de omtalte 348 kr/måned.

Kan du udregne, hvor stort et lån, Benny har råd til, når banken vil have 0,7 % i rente pr måned?

19. Hvor meget kan Kurt højst tillade sig at låne i en bank, når han i sit budget kan undvære 2.000 kr pr. halvår, når

banken tager 4 % i rente pr. halvår, og når lånet skal tilbagebetales over 6 år?

20. Hvor meget kan Zaki højst tillade sig at låne i en bank, når han i sit budget kan undvære 1.200 kr hver måned, når

banken tager 0,5 % i rente pr. måned, og når lånet skal tilbagebetales over 30 måneder?

21. Mikkel skal med sine venner i byen, men da han er helt blank, aftaler han med sin far, at han kan låne lidt penge af

ham - mod at betale 1 % i rente pr uge indtil hele lånet er tilbagebetalt.

Hvor mange penge låner Mikkel, når han tilbagebetaler sin far med 156 kr om ugen i 18 uger? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du angiver 14 forskellige opgaver, der oven i købet gentages, uden at du selv har forsøgt at løse dem. Man skal benytte de to formler, du selv angiver. Sæt dig ind i, hvad formlerne står for. Læs opgaveteksterne, og benyt de relevante formler.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

Formler for annuitetslån

G:: Hovedstol (det fulde beløb, for lånet)

r:: Rentefod (renten på lånet, pr. termin)

n:: Terminer (antal gange der skal betales af på lånet

Y:: Ydelse (Beløb, som skal betales, pr. termin)

Hovedstol

G=y*1-(1+r)^-n/r

ydelse

Y= G'r/1-(1+r)^-n
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Der skal parenteser i udtrykkene. Sæt dig nu ind i, hvordan man bruger skrå brøkstreg i brøker med mere end eet led eller faktor i tæller og nævner.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. oktober 2013 af 123434 (Slettet)

1)

44.000kr=G

8 år=n

7,5%=r

                     0,075

44.000kr*---------------------

                 1-(1+0,075)^8


Skriv et svar til: Annuitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.