Matematik

Finde højden i en vilkårlig trekant

09. oktober 2013 af anniemk (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg sidder med en vilkårlig trekant, hvor jeg skal finde højden.
Den hedder

A = 72o

a= 4,65
b= 4,1
c= 3,8

Areal = 7,41


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Hvilken af højderne skal findes?


Svar #2
09. oktober 2013 af anniemk (Slettet)

Jeg skal finde længden af højden på siden b. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2013 af hesch (Slettet)

Benyt:

A = √(s*(s-a)(s-b)(s-c)  )

hvor s = ( a + b + c ) / 2

Herefter:

A = ½*b*h    =>

h = 2A / b


Svar #4
09. oktober 2013 af anniemk (Slettet)

Er virkelig ked af det. Men forstår ikke det du skriver? Har aldrig hørt om den metode..? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man kan også benytte hb = c*sin(A)

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. oktober 2013 af hesch (Slettet)

Næ, men een gang skal jo være den første.

Hvis du googler   Herons formel    finder du bl.a.

http://www.godekarakterer.dk/herons-formel-find-arealet-af-en-vilkarlig-trekant

Nogle links beviser formlen.


Svar #7
09. oktober 2013 af anniemk (Slettet)

Okay tak, jeg prøver :-)


Brugbart svar (0)

Svar #8
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hvis arealet A af trekanten er kendt, som det måske antydes i #0, er det jo blot at benytte det sidste i #3

A = (1/2)·b·hb ,

hb = 2A / b .

Ellers benyt udtrykket i #5

hb = c·sin(A)


Brugbart svar (0)

Svar #9
09. oktober 2013 af Chrystine (Slettet)

Altså, du kender jo arealet Areal = 7,41, så udregningen i #3 er nok overflødig.

I stedet kunne du bruge den velkendte formel Areal = 1/2*højde*grundlinje.
Da det er højden fra siden b, du skal finde, er b = 4,1 din grundlinje.

Nu har du en ligning, hvor højde er den eneste ubekendte (du må gerne kalde den x, hvis det gør det nemmere).
Løs ligningen (og kontroller resultatet ved at sætte det ind).


Svar #10
09. oktober 2013 af anniemk (Slettet)

Okay mange tak! Nu har jeg fået den lavet! :-) 


Skriv et svar til: Finde højden i en vilkårlig trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.