Fysik

Varmefylde

09. oktober 2013 af inger91 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg har lavet en øvelse, hvor jeg skal vise med enkle midler at man kan måle varmefylden af et ukendt stof, som i mit tilfælde er en sten.

(mv)Massen af vandet= 0,19679 kg eller 196,79 g
(ml)massen af stenen=0,123 kg eller 123 g
(t1)Vandets begyndelses temperatur= 16,4 grader cecius
(t2)slutstemperaturen= 24 grader celcius
(cl) varmefylde=
Eafg= stenens afgivelse af energi

Nu skal jeg finde varmefylden?

Skal jeg anvende denne formel: Eafg=ml*cl*(100C-t1)?

hvis det er tilfældet, hvordan ved jeg så hvad Eafg er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal også kende den temperatur, som stenen blev opvarmet til. Det antydes, at den måske er 100C.

Opstil varmeregnskabet.

Den energi, som stenen afgiver ved afkøling til fællestemperaturen er lig med den energi, som vandet modtager ved opvarmning til fællestemperaturen. Man antager, at man kender vands specifikke varmefylde, og man antager, at der ikke tabes energi til omgivelserne, herunder den beholder, der indeholdervandet.


Svar #2
09. oktober 2013 af inger91 (Slettet)

Hvordan finder jeg ud af det? eller kan jeg ikke det nu?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Vand med massen mvand opvarmes fra temperaturen Tstart til temperaturen Tfælles. Opstil et udtryk for den tilførte energi Etilført.

Stenen med massen msten afkøles fra temperaturen Tvarm til temperaturen Tfælles. Opstil et udtryk for den afgivne energi Eafgivet.

Med de simple antagelser her er

Etilført = Eafgivet .

Benyt det til at bestemme den specifikke varmefylde for stenen.


Skriv et svar til: Varmefylde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.