Matematik

Hjælp

10. oktober 2013 af Martin3116 (Slettet)
Bo vil købe et akvarium. Det skal have form som en kugle. Hvor meget vand kan akvariet indeholde, hvis kuglens indvendige radius er 15cm. 4/3*pil*15^3= 14137,17 cm3 / 1000 = 14,1 l korrekt

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er korrekt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. oktober 2013 af SuneChr

# 0
Akvariet er vel i praksis en kugle, hvor en kalot er afskåret i toppen og i bunden,
for ikke at vælte.
Det reelle rumfang af akvariet er da noget mindre, end hvad den hele kugles rumfang er.
Kaldes kalottens radius a og højden h, skal kalottens rumfang fratrækkes.


 


Svar #3
11. oktober 2013 af Martin3116 (Slettet)

Hvor stor er kuglens indvendige radius, når akvariet indeholder 60 L vand. Jeg har gjort sådan : 4/3*pil*24,3 = 60104,56 /1000 = 60 L , men er det rigtigt ?

Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2013 af SuneChr

# 3    Radius  24,3 cm   er korrekt med en decimal.
Man anvender formlen

og indsætter  60000  cm3  for V og får da r i cm.


Svar #5
11. oktober 2013 af Martin3116 (Slettet)

Hvordan gør jeg det på lommeregner .. 3( kvadratrodtegn)

Brugbart svar (0)

Svar #6
11. oktober 2013 af SuneChr

# 5 og 4        Man opløfter hele brøken, under rodtegnet, til 1/3 .
Det hedder kubikroden, - det siger det lille 3-tal oppe i rodtegnet.
Kvadratroden er, når det lille tal er 2 , og skrives ikke i dét tilfælde.


Svar #7
11. oktober 2013 af Martin3116 (Slettet)

Men jeg får ikke få resultatet til at give 24,3 cm, når jeg bruger formlen

Brugbart svar (0)

Svar #8
11. oktober 2013 af Andersen11 (Slettet)

#7

Så er det fordi du ikke taster det korrekt ind på lommeregneren. Udregn først tallet under rodtegnet, og uddrag så kubikroden af det til sidst.

Tallet π hedder "pi", ikke "pil".


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. oktober 2013 af SuneChr


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.