Matematik
hjælp til aflevering
02. november 2005 af
vegas (Slettet)
kan nogen hjælpe?
Hvilke værdier kan K antage når punktet (x,y)= ( 2k:k+2, K: K+2) skal ligge i kvadratrod 45 fra origo?K tilhører de reelle tal bortset fra -2 og 3.
45=4^2 +K^2: K^2+4+4k
ender med andengradsligningen:
40x^2+180x+180=0, hvor resultatet blir k= -3 eller - 3:2.
Så siger facit : Kmindre end -3 eller K k større end -3:2.
Så spørger jeg hvordan kommer man frem til det resultat? Har det noget med at k tilhører de reelle tal bortset fra -3 eller -3:2 at gøre eller er det mon en fejl i facit?
Venlig hilsen Vegas
Hvilke værdier kan K antage når punktet (x,y)= ( 2k:k+2, K: K+2) skal ligge i kvadratrod 45 fra origo?K tilhører de reelle tal bortset fra -2 og 3.
45=4^2 +K^2: K^2+4+4k
ender med andengradsligningen:
40x^2+180x+180=0, hvor resultatet blir k= -3 eller - 3:2.
Så siger facit : Kmindre end -3 eller K k større end -3:2.
Så spørger jeg hvordan kommer man frem til det resultat? Har det noget med at k tilhører de reelle tal bortset fra -3 eller -3:2 at gøre eller er det mon en fejl i facit?
Venlig hilsen Vegas
Skriv et svar til: hjælp til aflevering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
